Министерство на младежта и спорта ще осигури на българските треньори

...
 Министерство на младежта и спорта ще осигури на българските треньори
Коментари Харесай

ММС ще осигури достойно възнаграждение на треньорите и ще насърчи тяхната квалификация

 Министерство на младежта и спорта ще обезпечи на българските треньори и механически екипи почтено възнаграждение.

Това излиза наяве от създадената от екипа на министър Весела Лечева „ Програма за кадрово обезпечаване на спорта за високи достижения за 2023 и 2024 година “, която беше показана пред федерациите. Те ще бъдат насърчавани и да покачват своята специализация. 
    Програмата е напълно преструктурирана и е съобразена с задачите и дилемите на лицензираните спортни федерации и техните членове за кадровото обезпечаване на активността. В нея се регламентира заплащането на методисти, треньори, механически екипи, спомагателен личен състав. 
    Целта на програмата е развиване и възстановяване на спортно-педагогическия и техническия потенциал на личния състав на лицензираните спортни федерации и обогатяване на инструментариума за ръководство на действия, свързани с развиването на човешките запаси и работните процеси в региона на спорта за високи достижения. 
    Сред главните задания, които програмата за кадрово обезпечаване би трябвало да реши, са възстановяване на ръководството на човешките запаси в процесите, свързани с подготовката и присъединяване на Летните олимпийски игри в Париж 2024 година и Зимните олимпийски игри в Милано Кортина 2026 година, повишение на персоналната мотивация на треньорите и длъжностните лица, извършващи действия за потребностите на спорта, повишение на квалификацията на треньорите по тип спорт посредством образуване и присъединяване във конгреси за професионално рационализиране и специализация. 
    ММС ще упражнява систематичен мониторинг и надзор на бюджетните финансови средства, е записано още в документа, който беше показан пред федерациите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР